Διαφορά Μεταξύ Γνήσιου Δέρματος Και Δέρματος PU - Rachellebags

Διαφορά Μεταξύ Γνήσιου Δέρματος Και Δέρματος PU

Τι Είναι Το Γνήσιο Δέρμα;

Το γνήσιο δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό που κατασκευάζεται από το δέρμα ενός ζώου. Είναι συμπαγές και ανθεκτικό και μπορεί να κάνει διάφορα προϊόντα, όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Το γνήσιο δέρμα είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά υλικά της αγοράς.

Τι Είναι Το Δέρμα PU;

Το δέρμα PU, γνωστό και ως διπλό χυτό δέρμα, είναι ένα υλικό κατασκευασμένο με σπαστό δερμάτινο υπόστρωμα καλυμμένο με επίστρωση πολυουρεθάνης. Το Bicast δέρμα κατασκευάστηκε αρχικά για τη βιομηχανία ενδυμάτων ως φθηνότερη εναλλακτική λύση στο δέρμα με κορυφαία κόκκους.

 

Η διαδικασία του δέρματος PU ξεκινά με ένα κομμάτι σπαστού δέρματος χαμηλότερης ποιότητας. Το διαχωρισμένο στρώμα είναι το πιο εσωτερικό στρώμα του δέρματος και είναι συνήθως λεπτότερο και λιγότερο ακριβό από τα εξωτερικά στρώματα. Στη συνέχεια, το διαχωρισμένο στρώμα επικαλύπτεται με πολυουρεθάνη και φέρει ανάγλυφο σχέδιο κόκκων.

 

Το Bicast δέρμα έχει πιο ομοιόμορφη εμφάνιση από το top-grain δέρμα επειδή έχει μόνο μια επίστρωση πολυουρεθάνης στην επιφάνεια. Επίσης, δεν αναπτύσσει μια φυσική πατίνα όπως το κορυφαίο δέρμα.

 

Το δέρμα PU είναι φθηνότερο και πιο ανθεκτικό από το κορυφαίο δέρμα, αλλά δεν έχει την ποιότητα και την εμφάνιση του γνήσιου δέρματος.

 

Το δέρμα PU, από την άλλη πλευρά, είναι ένα συνθετικό υλικό. Μοιάζει με γνήσιο δέρμα. Συχνά χρησιμοποιείται σε φθηνότερα προϊόντα, όπως έπιπλα ή ρούχα. Το δέρμα PU δεν είναι τόσο ισχυρό ή ανθεκτικό όσο το γνήσιο δέρμα, αλλά είναι πολύ πιο προσιτό.

Πλεονεκτήματα Και Μειονεκτήματα Του Γνήσιου Δέρματος

Όσον αφορά το δέρμα, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι: το γνήσιο δέρμα και το δέρμα PU (πολυουρεθάνης). Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο; Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου δέρματος για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

γνήσιο δέρμα

Πλεονεκτήματα:

a: Το γνήσιο δέρμα είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, επομένως είναι βιοδιασπώμενο.

 

β: Είναι ισχυρό και ανθεκτικό.

 

γ: Φαίνεται και αισθάνεται σαν το πραγματικό πράγμα.

 

δ: Το δέρμα είναι ένα αναπνεύσιμο υλικό, επομένως είναι άνετο να το φοράτε σε ζεστό καιρό.

Μειονεκτήματα:

α: Είναι πιο ακριβό από το δέρμα PU.

 

β: Απαιτεί περισσότερη φροντίδα από το δέρμα PU.

 

γ: Μπορεί να καταστραφεί από το νερό και το ηλιακό φως.

Πλεονεκτήματα Και Μειονεκτήματα Του Δέρματος PU

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δέρματος, και το δέρμα PU είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Αυτός ο τύπος δέρματος είναι κατασκευασμένος από συνθετικό υλικό. Μοιάζει και αισθάνεται σαν γνήσιο δέρμα. Έχει γίνει trendy τα τελευταία χρόνια γιατί είναι προσιτό και εύκολο στη φροντίδα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση δέρματος PU. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης δέρματος PU, ώστε να αποφασίσετε αν είναι η σωστή επιλογή για την επιχείρησή σας!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

1: Το δέρμα PU είναι πολύ προσιτό. Είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό

 

2. Είναι εύκολο να καθαριστεί και να περιποιηθεί. Το δέρμα PU δεν συντηρείται καλά και μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί εάν λερωθεί.

 

3. Είναι πολύ ανθεκτικό. Το δέρμα PU είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς τύπους δέρματος

 

4. Έχει πολυτελή εμφάνιση και αίσθηση. Πολλοί πιστεύουν ότι το δέρμα PU μοιάζει και αισθάνεται σαν αληθινό δέρμα με μικρό κόστος.

 

5. Είναι αδιάβροχο. Το δέρμα PU δεν απορροφά νερό, καθιστώντας το εξαιρετικό για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε υγρά κλίματα ή για περιοχές που είναι επιρρεπείς σε διαρροές.

Μειονεκτήματα:

1: Δεν είναι τόσο αναπνεύσιμο όσο το φυσικό δέρμα. Το δέρμα PU δεν επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει τόσο καλά όσο το πραγματικό δέρμα, επομένως μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε και να αισθάνεστε άβολα όταν ο καιρός είναι ζεστός.

 

2. Δεν είναι τόσο απαλό όσο το πραγματικό δέρμα. Το δέρμα PU έχει μια πιο συνθετική αίσθηση, επομένως δεν είναι τόσο λείο ή ελαστικό όσο το γνήσιο δέρμα.

 

3. Το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα PU είναι επιρρεπές στο ξεθώριασμα, επομένως δεν είναι καλή επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν τα έπιπλά τους να φαίνονται καινούργια για τα επόμενα χρόνια.

 

4. Μπορεί να σπάσει και να ξεφλουδίσει με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα PU δεν είναι τόσο εύκαμπτο όσο το πραγματικό δέρμα, επομένως μπορεί να σπάσει και να ξεφλουδίσει εάν δεν το φροντίσετε επαρκώς.

 

5. Δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το δέρμα PU είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, επομένως δεν είναι καλή επιλογή για επιχειρήσεις που προσπαθούν να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

 

Συνολικά, το δέρμα PU έχει τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματά του. Είναι σημαντικό να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν αποφασίσετε αν είναι το κατάλληλο υλικό για την επιχείρησή σας! Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Συμπέρασμα

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του γνήσιου δέρματος και του δέρματος PU, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή. Το γνήσιο δέρμα είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά και είναι πολύ πιο ανθεκτικό, ενώ το δέρμα PU είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και είναι λιγότερο ακριβό. Αν ψάχνετε για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που θα διαρκέσει, το γνήσιο δέρμα είναι ο καλύτερος τρόπος. Ωστόσο, εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, το δέρμα PU μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Back to blog